maandag 6 januari 2014

Avocoado salade met quinoa.

Avocado salade met quinoa


Benodigdheden voor 2 personen:

80 ml rode quinoa

  • 160 ml water
  • 150 gr cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 65 gr in stukjes gesneden komkommer
  • 40 gr in stukjes gesneden rode ui
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 snufje zout en peper naar smaak
  • 60 gr jonge spinazie
  • 1 avocado, geschild, ontpit en in plakjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Breng de quinoa en het water aan de kook in een pan op hoog vuur. Zet het vuur laag, dek af en laat 15 tot 20 minuten sudderen tot de quinoa gaar is en het water is geabsorbeerd. Schep de quinoa in een kom, en zet in de koelkast om af te koelen.
  2. Meng, zodra de quinoa is afgekoeld, de tomaten, komkommer en ui voorzichtig door de quinoa. Breng op smaak met limoensap, komijn, zout en peper en roer goed door elkaar. Verdeel de verse spinazie over de borden, en schep hierover de quinoasalade. Garneer met de plakjes avocado om op te dienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten