zondag 19 januari 2014

Oeuf cocotte met gerookte zalm.





Omdat we in de week niet zoveel tijd hebben om uitgebreid te ontbijten proberen we dat in het WE een beetje in te halen.
Zondag doe ik wel graag iets met eitjes en voor vandaag maken we een cocotte met zalm en omdat ik het ook een beetje gezond wil houden gebruik ik ww-smeerkaas.

Wat hebben we nog nodig:
  • 2 eitjes
  • 2 el ww - smeerkaas
  • gerookte zalmsnippertjes
  • boter om de ramequin in te smeren
  • peper en zout
  • enkele peterseliepluksels

We starten met het voorverwarmen van de oven op 200°C.
We smeren de ramequin in met de boter, hierop doen we de 2 el kaas, en daarop de zalmsnippers. Kruiden met peper en zout.


Breek voorzichtig de 2 eitjes bovenop de zalm en kruid nog eens af met peper en zout.


Zet de ramequin in een grotere ovenschaal en vul deze met kokend water tot de ramequin half onderstaat.
Zet dit in de oven.
Heb er de mijne een 12 minuten laten instaan! Wil je je eitjes harder gestold dan zet je ze een beetje langer in.
Haal uit de oven en serveer met soldaatjes of een geroosterde boterham.


Smakelijk.

Nog lekker ontbijtsuggesties.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten