maandag 20 januari 2014

Courgettesoep met kokosmelk.



Er lagen nog drie courgetten in de frigo die zo vlug mogelijk moesten verwerkt worden.
Waarom dan eens niet experimenteren met lekkere kruiden en kokosmelk en ze viel dan nog wel in de smaak ook!!

Ik gebruikte:

  • 3 courgetten, geschild en in stukken gesneden
  • 1 ajuin, fijngesnipperd
  • 1 wit van prei, gewassen en in stukken gesneden
  • 1 1/2 l zelf gemaakte groentebouillon
  • 1 tl komijn
  • 1 tl garam masala
  • 1dl kokosmelk
  • gesnipperde peterselie
  • gerookte zalmfilet in snippers gesneden om af te werken
  • klont sojaboter
  • peper en zout
Neem een grote kookpot en laat daarin de boter smelten, doe er de ajuin bij en laat die zacht stoven!! Nu mogen er de courgetten en de prei bij alsook de komijn en de garam masala. Laat dit alles goed doorstoven zodat alle smaken vrijkomen.
Voeg de zelfgemaakte groentebouillon toe.
Laat dit alles gedurende een 15-tal minuten pruttelen. Op het einde mag je er ook de kokosmelk aan toevoegen.
Alles blenderen zodat je een fluweelzachte soep bekomt. Nog afkruiden met peper en zout.
Opdienen en afwerken met snippers zalm en peterselie!!

Soepen die je misschien ook zult lusten!!!

Smakelijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten