zondag 26 januari 2014

Havermoutpannekoekjes.




Voor 4 personen of 16 pannekoeken hebben we nodig.


  • 2 eieren
  • 50 gr zelfrijzende bloem
  • 50 gr havervlokken
  • 1 mespuntje zoetstof
  • 1 el kaneel
  • 150 ml magere melk
  • boter om de pannekoeken te bakken


Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers los met een vork en voeg de bloem, de havervlokken, de zoetstof, de kaneel en de melk toe. Meng goed. Spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag.


Verhit een beetje boter in een antiaanbakpan. Giet wat beslag in de pan voor een pannekoekje met een doorsnede van 8cm. Laat 2 minuten bakken en draai om. Bak ook de andere kant goudbruin. 


Met een beetje seizoensfruit en agavesiroop is dat een gezonde en lekkere start van de dag.

Nog meer ontbijtsuggesties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten