woensdag 22 mei 2013

Mango - passievruchtenkonfituur.




Deze tijd van het jaar kunnen we er niet naast kijken, al die heerlijke soorten vruchten en fruit!!


Natuurlijk zijn ze maar tijdelijk op de markt en daarom bereiden we ze in gerechtjes klaar zodat we die keurrijke en smaakvolle bommetjes nog in de winter kunnen proeven.

Vandaag wordt het een  lekkere konfituur  van mango met passievruchten.

Met onze boodschappentas trekken we naar de markt.


geleisuiker - mango - passievruchten

potjes - kaneel - saffraan - munt - limoen - gember



  1. 2 rijpe mango's, dat is ongeveer 250 gr vruchtvlees
  2. sap van 2 limoenen
  3. 20 blaadjes munt
  4. een vleugje kaneel, niet teveel want het overheerst heel vlug)
  5. een klein stukje gember
  6. 170 gr konfituursuiker, versie 2 kg fruit versus 1 kg suiker
  7. sap van 3 passievruchten
  8. een vleugje saffraan
Twee mooie potjes en een lapje stof en...

Let's start

We beginnen met het schillen van de mango's en snij het vruchtvlees weg van de pit. Dit doen we in een kookpot met een klein bodemtje water.

Breng de mango met het stukje gember, het limoensap, het passievruchtensap aan de kook totdat je een moes bekomt.

Voeg vervolgens de kaneel, de saffraan en de muntblaadjes toe.

Daarna de suiker en laten inkoken tot de gewenst dikte.

En voila, je speciale versie van mangokofituur is klaar.

alles laten inkoken tot de gewenste dikte

potjes omkeren


Smakelijk

De pagina printen met de link "Print - PDF" buttom onderaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten