dinsdag 21 mei 2013

Limoncello maken.

Altijd lekker en verfrissend en als degustiefje na een zomerse maaltijd, maak ik in het voorjaar een paar litertjes limoncello.

Daar de zon nog niet zo daadwerkelijk aanwezig is geweest ben ik er vandaag toch maar aan begonnen.
Want het duurt toch nog een maandje vooraleer je ervan kunt genieten.

Let's start.

Wat hebben we nodig.





  1. 4 biologische citroen, enkel de schil en het wit vermijden we! Geeft een bittere smaak.
  2. 500 ml alcohol van 96°. Heb de mijne gevonden bij Delhaize.
  3. 350 gr suiker
  4. 1/2 liter water.

En hoe gaan we te werk voor die Italiaanse gele vloeistof.

  • Schil de citroenen en doe ze in een ruime bokaal. Hierij gieten we de alcohol.
  • Sluit de bokalen af en zet ze op een koele en donkere plaats.
  • Elke dag mag U de limoncello in wording eens een grondige door elkaar schud beurt geven en dit gedurende twee weken.
  • Na twee weken zeeft u de schillen uit de vloeistof.
  • Nu gaan we de suiker oplossen in het opgewarmde water dat we daarna laten afkoelen.
  • Eens afgekoeld mag dit bij de alcohol gedaan worden.
  • Nog eens 14 dagen op een koele en donkere plaats bewaren en elke dag de bokalen schudden is een must om lekkere limoncello te bekomen.
  • Hierna is op dronk. Ik bewaar hem steeds in de diepvries!!

Laat het smaken!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten