donderdag 23 mei 2013

Asperges met hollandaise saus, geroosterde kippehaasjes en een frisse salade.

De steektijd van het "Witte Goud', de asperges is weer bijna voorbij.

Dus nog eens tijd om er iets lekkers mee te maken.

Let's start.

Met wat gaan we onze boodschappentas vullen voor 2 personen.




  1. een botje asperges
  2. voor de frisse salade  radicchio - lente-uitje - radijsjes - witte balsamico azijn - peper en zout
  3. platte peterselie voor de garnering
  4. zout

We starten met het schillen van de asperges. Het houterige gedeelte wordt verwijderd.
Zet ze op in koud gezouten water, van zodra het water kookt, zet je de pan van het vuur en laat je de asperges verder garen. Duurt ongeveer een 10 tal minuutjes en op deze manier heb je nooit meer slappe maar wel knapperige asperges.

Serveer de asperges op je bord, de kopjes steeds links. Leg op het uiteinde de geroosterde kippehaasjes, en sauceer met de hollandaise saus. Leg er een toefje frisse salade bij en kruid af met grof zout. Werk af met de platte peterselie.



Smakelijk.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten