maandag 25 november 2013

Merveilleux's maken.



Dit is één van mijn lievelingsdessertjes!! En het is ook voor de allereerste maal dat ik ze zelf ga klaarmaken!!

Wat hebben we nodig voor deze schuimpjes.


  • 150 gr eiwitten (had er 4 nodig)
  • 90 gr suiker
  • 90 gr suiker
  • 120 gr suiker of poedersuiker
Eerst gaan we de eiwitten bakken tot schuimpjes. We kloppen eerst de eiwitten tot schuim en voegen er de eerst 90 gr suiker aan toe en kloppen verder. We voegen er de tweede 90 gr suiker aan toe  en kloppen verder tot een stevig schuim.
De laatste 120 gr suiker spatelen we door het schuim.

Ondertussen verwarmen de oven voor op 120°C.

Op een bakplaat leggen we een bakpapier en trekken daarop cirkels van een 6 cm doorsnede. Hierop spuiten we toefjes van het schuim , we gebruiken hiervoor een spuitzak met een glad spuitbuisje.
We zetten dit in de oven gedurende ongeveer één uur. De schuimpjes zijn voldoende gebakken als ze van het bakpapier loskomen.

Voor de verder afwerking van de merveilleux hebben we nodig
  1. 0,5 l room
  2. 60 gr suiker
  3. chocoladeschilfers

Klop de room met de suiker stijf. Kleef telkens twee schuimpjes op elkaar (met de platte kant naar buiten) samen met een toefje room.Gebruik hiervoor een spuitzak met getand spuitbuisje.
Dit zetten we een 10 tal minuten in de diepvries.
Bestrijk nadien de zijkanten en het bovenvlak van de gekoelde schuimpjes met de room. Dit doe je best met een spatel. Wentel de zijkanten door de chocoladeschilfers.
Werk de bovenzijde af met nog een toetje room en eventueel nog wat chocoladeschilfers of een stukje fruit naar keuze.

Nog meer gebakjes vindt je hier!!!!

Smakelijk.

Bron: Basic, gebak en taarten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten