dinsdag 5 november 2013

Jalfrezikip




Boodschappen:


  • 2 zakjes basmatirijst
  • 600 gr kipfilet
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rood pepertje
  • 4 el olie
  • 1 blik (400gr) tomatenvlees in blokjes
  • 1 kl kurkuma
  • 1/2 kl gemalen koriander
  • 1/2 kl komijnzaadjes
  • enkele korianderblaadjes

Hoe gaan we terwerk:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Pel de ui en snipper hem fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de teentjes knoflook en pers ze uit. Snijd het rode pepertje in schijfjes.
  2. Verhit de olie in een kookpot en fruit de ui 5 minuten.
  3. Voeg de kipfilet, de knoflook, het pepertje en de paprika toe en roerbak 5 minuten.
  4. Giet het tomatenvlees erbij en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  5. Kruid met kurkuma, koriander en komijn en laat het geheel nog 5 minuten verder sudderen.
  6. Kook de rijst.
  7. Serveer en werk af met wat korianderpluksels.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten