vrijdag 4 oktober 2013

Appeltaart met een snuifje kaneel.



Vandaag zijn we lekker appelen gaan plukken in de tuin. Manman wat een kanjers van appelen!! Daar kunnen we niet alleen appelcompote van maken, maar een lekker dessertje voor de gasten van morgen.

Wat hebben we nodig voor deze smeuïge taart met appeltjes!! 6 rood glimmende appelen, 200gr suiker geparfumeerd met vanillestokjes, 125gr bloem, 3 eitjes en kaneel.

De oven voor verwarmen op 170°C. We boteren een springvorm in en leggen daarop bakpapier! Dit doen we omdat we anders de taart niet goed uit de springvorm gaan krijgen.
We schillen de appelen en snijden ze in willekeurige blokjes. Doe deze in de springvorm.

Ondertussen kloppen we de eitjes met de suiker los en voegen daarbij de bloem. Nu kan je ook een snuifje kaneel toevoegen. Goed roeren tot je een homogene massa verkrijgt.
Doe dit over de appeltjes en zie dat het deeg goed tussen de appeltjes zit.



Bak de taart gedurende een 60 min. af in de oven. De taart is goed als je met een breinaald erin prikt en er geen deeg meer aankleeft.

Meer gebakjes vindt je hier !!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten