vrijdag 11 oktober 2013

Gevulde courgettes à la provençale.

Gevulde courgettes à la provençale



Nog maar pas uit vakantie en al terug aan het mijmeren over al dat lekkere zuiderse eten.
Daarom vandaag opgevulde courgettes met simpele zuiderse ingrediënten die we wel allemaal bij de hand hebben.
Voor 2 personen hebben we nodig: 2 ronde courgettes waarvan we het dekseltje afsnijden en het vruchtvlees uithalen. 1sjalotje fijn gesneden, 2 teentjes geplette knoflook, 150 gr sneetjes chorizo die we in blokjes snijden,10 olijven naar keuze in plakjes gesneden, 1 rode paprika in fijne blokjes gesneden, enkele takjes verse tijm, peper en zout, olijfolie, 4 el fijn gesneden peterselie, 2 el panko, 1 el gehakte walnoten, 3 el gemalen parmezaanse kaas.

We verwarmen de oven op 180°C waaarin we de met olijfolie ingestreken courgettes gedurende een 15 min. laten voorgaren.
Ondertussen kunnen we starten met de bereiding van de vulling.
We stoven de ui heel zachtjes aan in de olijfolie, daarbij voegen we er de chorizoblokjes aan toe. Alles gedurende een 5tal min. laten garen. Dan kunnen we de paprikablokjes, de look en de tijm er aan toevoegen. Laat dit ook verder garen. En daarna doen we het in blokjes gesneden vruchtvlees en de olijven erbij. Als alles gaar is halen we het van het vuur en laten het afkoelen.

Ondertussen maken we een mengeling van de peterselie, de panko, de gehakte walnoten en de parmezaanse kaas.
Dit voegen we bij het afgekoelde  courgettemengsel en vullen hiermee de courgettes.
Lust je geen courgettes dan zijn gehalveerde paprika's ook een opties.

Zet in de oven en laat nog gedurende een 15tal minuten bakken.

Serveerde er een lichte tomatensaus, tarwegraantjes en geroosterde steak bij!!

Smakelijk.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten