zaterdag 29 november 2014

In de oven gebakken zeebaars, op een bedje van carpaccio tomaten en zuiderse groentjes.


Zoals jullie al gemerkt hebben is vis wel onze favoriet. Vandaag gaan we voor een zeebaars die we bakken in de oven op een bedje van carpaccio tomaten en zuiderse groentjes.
Weer een heerlijk receptjes om eens uit te proberen. Ik serveerde er ook nog een gratin van aardpeer bij.

Benodigdheden voor 2 personen.


  1. 1 zeebaars, schubben verwijderd
  2. 2 tomaten, ontveld en in carpaccio gesneden
  3. voor de zuiderse groentjes: aubergine - courgette - paprika
  4. viskruiden
  5. 1 limoen in schijfjes
  6. kruiden: kerriekruiden - salie - rozemarijn - peper en zout
  7. olijfolie
  8. 2 teentje look in schijfjes gesneden
  9. 1 lange sjalot in lamellen gesneden
  10. 1 stukje gember, geschild en in schijfjes gesneden
Hoe gaan we te werk.

  • verwarm de oven voor op 180°C. 
  • doe in een grote ovenschaal een likje olijfolie en leg hierop de in carpaccio gesneden tomaten.
  • leg hierop de zeebaars. Steek in de opening van de zeebaard de helft van de sjalot, de look en de gember, de kerriekruiden, de salie en de rozemarijn.. Kruid af met de viskruiden.
  • de zuiderse groentjes snij je met de nice en dicer in brunoise. Stoof ze aan in een likje olijfolie. Voeg ze dan bij de zeebaars in de ovenschotel.
  • nog enkele limoenschijfjes en resterende look, sjalot en gember en je kan de schotel in de oven schuiven voor ongeveer 30 minuten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten