Benodigdheden voor 2 personen
- 1/2 kg bloemige aardappelen
- 1/2 andijvie
- peper, zout en muskaatnoot
- klontje boter
- melk
- 100 gr gemalen gruyère kaas
Voor de uiensaus
- 1 rode ui in sliertjes gesneden
- een likje olijfolie
- 1/2 dl rosé wijn
- 150 ml alpro soya room
- peper en zout
2 schelvishaasjes
Werkwijze:
- Verwijder de buitenste bladeren van de andijvie. Snij hem in reepjes.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar.
- Pureer de aardappelen met boter, peper, zout en muskaatnoot. Doe er de warme melk bij.
- Doe al goed roerend de andijvie en de kaas onder de puree.
- Verwarm een likje olijfolie in de pan en laat de rode ui garen. Voeg er de rosé wijn bij en de alpro soya room. Laat inkoken en kruid af.
- Bak de schelvishaasje.
- Leg een flinke schep andijviestamppot op het bord, daarop het schelvishaasje en de saus. Werk af met peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten