zondag 14 december 2014

Pittige wok van tongrolletjes en paksoi.


Benodigdheden voor 2 personen

  1. 1 blikje kokosmelk
  2. 4 dl zelfgemaakte groentebouillon
  3. 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  4. rammenas in blokjes gesneden
  5. 1 mini paksoi in 4 gesneden
  6. 1 rode ui in blokjes gesneden 
  7. 1 teentje knoflook, in plakjes gesneden 
  8. 1 stukje gember, in plakjes gesneden 
  9. 1 tl komijn
  10. 1 tl kurkuma 
  11. koriander
  12. geroosterde pijnboompitjes 
  13. Scheutje olijfolie 
  14. 1 rood en 1 groen hot pepertje, pitjes verwijderd en in plakjes gesneden
  15. 8 tongrolletjes 

Hoe gaan we te werk 


  • Verwarm de olijfolie in wok en laat er de ui, de look en de gember in glazig worden.
  • doe er de paprika, de pepertjes en de rammenas bij. Laat ff aanstoven.
  • giet er de bouillon en de kokosmelk bij.
  • Leg er de paksoi en de tongrolletjes bij.
  • kruid af met komijn en kurkuma. 
  • Laat opkoken tot de tongrolletjes gaar zijn, ongeveer een drie tal minuten. 
  • Serveer in een diep bord en werk af met geroosterde pijnboompitjes en koriander.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten