Dit is een van de lekkerste eigen receptjes die ik reeds gegeten heb. De smaak van de geitenkaas geeft de ultieme touche.
Wat hebben we nodig voor 2 personen
- 40 gr sneetjes geitenkaas.
- 1 courgette in blokjes gesneden
- 1 teentje knoflook in plakjes
- 2 el olijfolie
- 1 kl sojasaus
- takje tijm of bij gebrek gedroogde
- 1 kl komijn
- 50 gr quinoa
- 1 dl groentenbouillon
- 1 el witte balsamicoazijn
- enkele olijven
- koriander en lente ui
- verse gember in plakjes gesneden
Hoe gaan we tewerk
We starten met het voorverwarmen van de oven op 180°C
Leg de courgetteblokjes in een vuurvaste schotel samen met de knoflook, gember, 1 el olijfolie, tijm en de komijn. Schep alles goed onder elkaar.
Bak de courgette gedurende een 30 tal minuten in de oven.
Ondertussen kunnen we de quinoa samen met de groentenbouillon koken. De quinoa is gaar als de bouillon volledig is opgeslorpt door de quinoa.
Maak een dressing van de overige olijfolie en de balsamico en kruid nog af met peper en zout.
Giet dit over de geroosterde courgette en schep om.
Meng de quinoa met de courgette. Leg de plakjes geitenkaas, de olijven, koriander en lente ui over de courgette.
Smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten