Altijd kijk ik uit naar het einde van de week. Dan wordt met de restjes uit de frigo toch altijd verrassend gekookt.
Voor de groenten laat je je maar inspireren wat er in de groentelade ligt. Hier waren het nog restjes van 1/2 koolrabi in blokjes gesneden, 2 rode paprika (zaadlijsten en zaden verwijderd) en in blokjes gesneden, 3 lente uitjes en de helft van een rode puntpaprika.
- 400 gr kippefillet in sneetjes gesneden
- 1 ui, in stukjes
- 1 rode ui, in stukjes
- 3 teentjes knoflook in stukjes
- 1 stukje gember van 2 cm, in plakjes
- olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- 1/2 tl pili pili
- 1 blikje kokosmelk
- koriander naar wens
- 1 kopje diepvries erwtjes
Laat in een goeie warme wokpan de boter bruinen en bak hierin de sneetjes kippefillet. Kruid af met kippekruiden Leg ze daarna op een bord.
In dezelfde boter doe je nu het paprikapoeder, de kurkuma en de pili pili. Laat de aroma's vrijkomen en voeg dan de uien, look en gember toe. Goed omroeren.
Voeg de groenten toe en laat bakken op een hoog vuur. Voeg er de kokosmelk, de lente ui en de kip aan toe en laat nog ff goed doorkoken.
Serveer met de koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten