Nadat we de pizza tomatensaus hebben gemaakt laat ik jullie nu zien hoe we tewerk gaan voor de deeg.
Veel mensen zien er tegen op om zelf daaraan te beginnen. Jammer, want pizzadeeg maken is leuk en kost nu niet zoveel tijd.
Het verorberen van de pizza duurde zelfs niet zolang, toen onze twee coureurs binnenkwamen na een goeie training. Op één, twee, drie was hij verswunden.
Dit receptje is er eentje voor twee pizza's degen.
Wat laden we in onze boodschappentas.
- 1,5 dl handwarm water
- 15 gr verse gist
- 1 tl suiker
- 250 gr bloem
- 1/2 tl zout
- 3 el olijfolie
De gist doen we in een kommetje en lossen we op met de suiker in een 1/2 dl van het water. Roer het mengsel glad.
Dan mengen we de bloem met het zout in een beslagkom door elkaar. We maken een kuiltje in het midden en doen er de gistoplossing bij. De rest van het water en olijfolie komt er ook nog bij.
Hierna mengen we het pizzadeeg met de hand tot een samenhangende massa tot die van de wand komt.
Daarna nemen we het deeg uit de kom en kneden hem verder op een met bloem bestoven ondergrond.
We rollen de pizzadeeg uit tot een korte rol, geef een kwartslag draai en vouw hem dubbel. Herhaal dit tot de deeg soepel en elastisch is!
Nu kunnen we gaan beleggen met lekkere dingen. Maar vergeet eerst niet de tomatensaus op het deeg uit te strijken. Ik koos voor mozzarella, ansjovisjes, kerstomaatjes en rode ajuin. Daarna gemalen mozzarellakaas en hij kan de oven in.
De oven mag zeker een t° hebben tussen de 220° à 250° hebben. We bakken af gedurende een 20 tal minuten. Kijk regelmatig dat hij niet verbrandt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten