Gisterenavond kreeg ik het nog in mijn hoofd om boterkoekjes te bakken. Eigenlijk was het niet om die boterkoekjes te doen.
Het kleine ukje kwam in mij op!!! 'k Wou mijn koekjespistool precé uittesten.
En dus om 22.00 zijn we er aan begonnen.
Wat hebben we nodig voor deze lekkernij.
- 1eitje
- 225 gr zachte boter (dus boter op kamertemperatuur)
- 300 gr zelfrijzende bloem
- 175 gr suiker
We starten met het voorverwarmen van de oven op 180°C.
Deze koekjes maken is eigenlijk poepsimpel!
We roeren de boter met de suiker tot een gladde massa. Daarbij voegen we het ei en de bloem aan toe Alles goed mengen en tot een bol kneden. Deze wikkelen we iin cellofaanpapier en laten hem ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Daarna doe je je deeg in het koekjespistool en spuit je op een met bakpapier of bakmatje beklede ovenschaal.
Bak de koekjes gedurende een 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Afkoelen doen we op een rooster en bewaren in een blikken doos.
Geen koekjespistool, rol je het deeg uit en steek met een vormpje de koekjes uit.
Koekjespistool kan je kopen bij Colruyt, wel is de promotie nu voorbij, voor 39.50€!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten