tomatensaus voor pizzabodem |
Hij was zo lekker dat hij in een mum van tijd verswunden was aan onze twee coureurs die just van training kwamen.
Eerst gaan we onze saus maken.
Wat doen we allemaal in onze boodschappentas.
- 1 el boter
- 1sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 blik gepelde tomaten
- 1/2 tuinkruidenbouillon
- 1 tl oregano (heb verse uit de tuin genomen, dus mag wat meer zijn)
- 1 el peterselie
- 1 tl ketjup
- knoflookpoeder en peper en zout
We beginnen met onze fijngesneden ajuin en sjalot enkele minuten aan te stoven in een klontje boter.
Ondertussen laten we het blik tomaten uitlekken en vang het vocht op. Dit vocht voegen we nu bij het knoflook-ajuinmengsel en brengen dit aan de kook.
We voegen de oregano, de peterselie en het kruidenbouillonblokje en de ketjup toe en laten dit een 5-tal minuten sudderen. Nu voegen we de uitgelekte tomaatjes toe en laten nog een 10-tal minuutjes sudderen.
We brengen op smaak met knoflookkruiden, peper en zout.
Zie dat de saus genoeg is ingedikt!
Deze saus kun je gebruiken om pizzabodems mee te bedekken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten