maandag 10 juni 2013

Gnocchi met zalm en groentjes in roomsaus.





Vandaag gaan we eens voor een lekker pastake!! Dit receptuur is er eentje voor 2 personen

Wat stoppen we in ons boodschappenkarreke.

benodigdheden



  1. 200 gr gnocchi
  2. 1 sjalot
  3. 1 teentje knoflook
  4. een goeie scheut witte wijn
  5. 1 potje alpro soya room
  6. 1/2 courgette
  7. 1 dikke wortel
  8. 1/2 rode puntpaprika
  9. gesnipperde bieslook
  10. olijfolie
  11. boursin cuisine volgens smaak
  12. peper en zout
  13. pili pili volgens smaak
  14. 200 gr zalm in blokjes


We starten met de sjalot en de look fijn te snipperen. De courgette, de wortel en de puntpaprika snijden we in kleine blokjes. Hiervoor gebruikte ik de nicer dicer plus. Handig apparaatje, en in een mum van tijd heb je echt kleine blokjes gesneden van je groenten.

sjalot en look lichtjes aanstoven


We stoven de sjalot en de look aan in wat olijfolie. Hierbij doen we de in blokjes gesneden groentjes toe en laten ff aanstoven.

groentje aan toe voegen

Afblussen met witte wijn en ff laten uitkoken. Dan de alpro soya room en de boursin cuisine. Zorg ervoor dat je groentjes nog beetgaar blijven.
Afkruiden met peper en zout en indien gewenst pili pili
De stukjes zalm toevoegen en nu zeker niet meer roeren. Laat de zalm zachtjes garen.

room en zalm


Ondertussen hebben we ook de gnocchi al dente gekookt volgens aanwijzingen op de verpakking.
Serveer en garneer met snippers bieslook.

Smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten