maandag 16 juni 2014

Waterzooi van asperges met kabeljauw en couscous.



Benodigdheden:


  1. 1 ui, fijn gesnipperd
  2. 1 teentje knoflook, uitgeperst
  3. Olijfolie
  4. 1 bussel asperges, geschild en gehalveerd
  5. 1/2 broccoli in roosjes
  6. 1/2 courgette in blokjes
  7. 3 stengels selder in blokjes
  8. Tijm en laurier
  9. 2 kabeljauwhaasje
  10. 1l. Visfumet
  11. 1 botje waterkers
  12. 1/2 botje peterselie
  13. Peper en zout
  14. 5 cl volle room
  15. 1 kooje couscous

Werkwijze:

  • Verhit een scheutjes olijfolie in een grote pan. Doe er de rauwe groenten, de ui en de knoflook bij en laat aanstoven.  Kruid af met peper, zout, tijm en laurier. 
  • Blus af met de warme visfumet, tot alle groenten 3/4 onderstaan, breng onder deksel terug aan de kook.
  • Wanner de groenten beginnen te garen leg je de kabeljauwhaasjes op de groenten en laat ze ongeveer een 10 minuten garen. Haal de vis uit de pan en hou hem warm.
  • Doe nu de couscous bij de waterzooi en laat hem wellen.
  • Ondertussen maak je de kruidensaus. Breng water met een snuifje bicarbonaat aan de kook en laat de peterselie en de waterkers gedurende een 5 min. pruttelen. Schep alles in de blender, voeg nog een beetjd vocht bij, kruid af met peper en zout en blender.
  • Doe nu bij de waterzooi de room en de groene kruidensaus en meng. Indien nodig nog bijkruiden.
  • Serveer in een diep bord de waterzooi van groenten met couscous en leg hierop het kabeljauwhaasje. Werk de borden af met een toefje groen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten