donderdag 8 mei 2014

Verborgen groenten in een zelfgemaakt bladerdeegje.




Benodigdheden voor 2 personen


  • 1 preistengel, gewassen en in brunoise gesneden
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • peper en zout
  • 1 dl alprosoya room
  • 4 blaadjes bladerdeeg uit diepvries
  • 2 lente uitjes 
  • 1 eigeel
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en laat het bladerdeeg ontdooien. Doe bij het los geklopt eigeel enkele druppels water.
  2. Leg 2 blaadjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk deze volledig in met het eigeel. Snij ondertussen de andere 2 blaadjes bladerdeeg in 8 gelijke sneden. Leg nu 2 laagjes van 4 sneden op het grote bladerdeeg. Telkens strijk je de sneedjes in met het eigeel.
  3. Laat afbakken gedurende een 10 à 15 minuten in de oven.
  4. Ondertussen stoof je de prei en de courgette in wat alpro soya boter aan en werk het af met de room. Kruid af met peper zout.
  5. Als het bladerdeeg klaar is, snij je het middenste kapje eruit en vul het met het groentenmengsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten