woensdag 14 mei 2014

Provençaalse varkenswagentjes met rijst.



Dit is een gerechtje om duimen en vingers van af te likken.

We hebben nodig:


  1. 1 kg varkenswangentjes, laat ze ontvliezen door je beenhouwer)
  2. 1 ui, fijngesnipperd
  3. 1 courgette, in blokjes gesneden
  4. 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  5. provençaalse kruiden
  6. 1 blik tomatenstukjes
  7. fijn gesneden peterselie
  8. pluksels dragon
  9. kontje boter
  10. peper en zout

  • Start met het voorverwarmen van de oven op 150°C
  • laat het klontje boter smelten en bruin hierin de varkenswangentjes aan

  • doe er de fijngesnipperde uit bij en daarna de groenten
  • kruid goed af met peper en zout en de provençaalse kruiden

  • voeg er het blik tomatenpartjes aan toe

  • laat alles gedurende een tweetal uren sudderen in de oven
  • Werk af met de peterselie en de pluksel dragon
  • kook de rijst volgens de aanwijzingen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten