dinsdag 6 mei 2014

Olijvenbrood met rozemarijn.



Wat hebben we nodig:


  • 2 el olijfolie
  • 275 gr tarwebloem
  • 130 ml water
  • 2 el zwarte olijven, ontpit en grof gehakt
  • 1/4 kl zout
  • 20 gr verse gist
  • 2 takjes rozemarijn, fijn gehakt
  1. Los de verkruimelde gist op in 2 el lauw water. Voeg er 100 ml water aan toe en roer goed. Meng het zout door de bloem en giet er het gistmengsel op. Kneed tot een soepel deeg, dek af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen op een warme plaats.
  2. Kneed de olijven en de rozemarijn door het deeg en duw het plat op een met bloem bestoven werkvlak. Maak er een rond brood van en leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het op een warme plek nog eens 30 minuten rijzen.
  3. Verwarm de oven voor tot 200°C. Zet een schaaltje kokend water op de bodem van de oven. Bestrijk het brood met gezouten water, bestrooi met extra rozemarijn en bak het 30 à 40 minuten in de oven.
Hier vindt je nog meer broodrecepten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten