woensdag 9 april 2014

Laagjesschotel met kippegehakt.



Benodigdheden:


  1. 2 aubergines
  2. zout
  3. 1 sjalotje fijn gesneden
  4. 2 teentjes knoflook
  5. 400 gr kippegehakt
  6. 1 blik tomatenblokjes
  7. 1 el olijfolie
  8. peper, zout en nootmuskaat
  9. paprikapoeder
  10. 400 gr puree aardappelen
  11. 30 gr boter
  12. alpro soya room
  13. paneermeel of panko

Werkwijze:

  • Snijd de aubergines in plakken van 0,5 cm, bestrooi met zout en laat ze 1 uur uitlekken. Spoel goed en dep ze droog met keukenpapier.


  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Pel de uien en de knoflook en snipper ze heel fijn. Meng ze met het gehakt. Bak dit rul in een el olijfolie en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Doe er het blik tomatenblokjes bij en laat sudderen.

  • Smeer de aubergines plakken in met olijfolie en rooster ze in de grill pan.

  • kook de aardappelen gaar en plet ze met de soya melk en de boter tot een gladde puree. Kruid met peper, zout en kruidnoot.
  • Schep een deel van het tomaten-vleesmengsel in een vuurvaste ovenschotel. 

  • Leg er een laagje aubergines op.

  • Herhaal nog eens met vlees en aubergines.
  • Leg er tenslotte de aardappelpuree op.

  • Een beetje panko of paneermeel ervoer en zet de schotel gedurende een 30 minuten in de oven.




Bron: omadat het werkt 10 pro points pp.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten