maandag 7 april 2014

Kleurige stoofschotel met kalkoen.


Dit is een gerechtje uit het boek 'Omdat het werkt' van WW met een waarde van 5 pro points pp.

Benodigdheden voor  2 personen:

  • 1 venkel in reepjes gesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paparika
  • 1 gele paprika
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • currypoeder
  • alpro soya room
  • 500 gr kalkoenfilet
  • 1 el boter
  • 2 lente uitjes gesneden
  • peterselie en korianderpluksels.



Werkwijze:

  1. Pel de ui en snipper hem fijn. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in reepjes. Snij de venkel ook in reepjes.
  2. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bak 5 min. in de olijfolie. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Pel de knoflook en pers hem bij het vlees. Haal het vlees uit de pan.
  3. Smelt de boter in de pan en bak de ui en de groenten op een laag vuurtje. Doe er het currypoeder en de alpro soya room bij. Leg de stukjes kalkoen op de groenten, dek af en laat 10 minuten sudderen.
  4. Serveer en werk af met lente uitjes, peterselie en plukjes koriander.

Bron: Omdat het werk WW, maar met eigen aanpassingen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten