woensdag 26 november 2014

Quiche met vergeten groenten, gele raap - zoete aardappel - aardpeer, met geitenkaas en notenmengeling.




Benodigdheden:


  1. 1 bladerdeeg
  2.  1 zoete aardappel in brunoise gesneden
  3.  2 gele raapjes in brunoise gesneden
  4.  2 aardperen in brunoise gesneden
  5. 4 eieren
  6. 200 ml room
  7.  peper, zout, muskaatnoot, tijm en rozemarijn
  8. olijfolie
  9. 1 geitenkaas buche
  10.  2 handvol gehakte notenmengeling
Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180° C
  • Doe de in brunoise gesneden groenten in een ovenschotel, kruid af met peper, zout en rozemarijn. Laat ze garen gedurende een klein half uur.


  • Bekleed een taartvorm met de bladerdeeg en bak blind gedurende een 15 minuten.
  • Klop de eieren los met de room, kruid af met peper, zout en tijm.
  • Stort de geroosterde groenten op de bladerdeeg bodem en overgiet met het eiermengsel.

  • Snij de geitenkaas in partjes en trek die in stukjes. Leg ze willekeurig op de quiche, alsook de in stukken gehakte notenmengeling.




  •  zet in de oven gedurende een 35 à 40 minuten. 



  • Serveer met een simpele salade. Smakelijk.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten