dinsdag 25 november 2014

Andijviestamppot met gebakken schelvishaasje en rode uien saus.



Benodigdheden voor 2 personen


  1. 1/2  kg bloemige aardappelen
  2. 1/2 andijvie
  3. peper, zout en muskaatnoot
  4. klontje boter
  5. melk
  6. 100 gr gemalen gruyère kaas
Voor de uiensaus

  1. 1 rode ui in sliertjes gesneden
  2. een likje olijfolie
  3. 1/2 dl rosé wijn
  4. 150 ml alpro soya room
  5. peper en zout
2 schelvishaasjes

Werkwijze:
  • Verwijder de buitenste bladeren van de andijvie. Snij hem in reepjes.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Pureer de aardappelen met boter, peper, zout en muskaatnoot. Doe er de warme melk bij.
  • Doe  al goed roerend de andijvie en de kaas onder de puree.
  • Verwarm een likje olijfolie in de pan en laat de rode ui garen. Voeg er de rosé wijn bij en de alpro soya room. Laat inkoken en kruid af.
  • Bak de schelvishaasje.
  • Leg een flinke schep andijviestamppot op het bord, daarop het schelvishaasje en de saus. Werk af met peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten