vrijdag 21 februari 2014

Verrassende restjessoep.


Verrassende restjessoep.


Met restjes uit de groentenbak kan men soms de meest verrassende lekkere soepen maken.

Wat had ik nu nog steken: (maar je kunt daarvoor elk ander restje dat in je frigo zit ook gebruiken)


  • 1 1/2 gepelde courgette in stukjes gesneden
  • 1 venkel in stukken gesneden, waarvan 1 part in brunoise gesneden
  • 2 wit van prei, gewassen en in stukken gesneden
  • 2 uien, gepeld en in stukjes gesneden
  • klontje boter
  • 1 1/2 l groentebouillon
  • peper en zout
  • likje olijfolie

restjes groenten uit de frigo


We nemen een grote pot en laten daarin het klontje boter smelten. De uien laten aanstoven en daarna de andere groenten bijdoen. Goed laten aanstoven.
Hierbij doen we de zelfgemaakte groentebouillon en laten alles gedurende een 15 tal minuten doorkoken.
We blenderen deze soep en bekomen een mooie gebonden wit soepje!!
De in brunoise gesneden venkel stoven we ff aan in de olijfolie en zetten het als garnering in de soep.

Smakelijk!

Nog meer soepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten