Pasta met kip en prosciutto. |
Bij deze tropische temperaturen van vandaag gaan we toch proberen iets verfrissend,klaar te maken!!
Wat hebben we nodig van de winkel voor 2 personene.
- 4 sneetjes prosciutto
- 150 gr korte pasta
- 250 gr kipfilet
- 1 el gehakte munt
- 1 el gehakte peterselie
- 100 ml zure room
- 1 el honing
- 1 el witte balsamico
- olijfolie
- peper en zout
- 100 gr erwtjes
We beginnen met de oven voor te verwarmen op 200°C.
We koken de pasta al dente, spoelen onder koud water en laten uitlekken.
De erwtjes worden even geblancheerd, onder koud stromend water gehouden en laten uitlekken.
De prosciutto snijden we in 2 en de kipfilet in blokjes, deze laten we ff bakken in de pan, daarna zetten we ze nog enkele minutjes in de oven.
We mengen de zure room met de honing en de balsamico. En we scheppen er de munt en de peterselie onder en de helft van de erwtjes. Op smaak brengen met peper en zout.
Op een bord serveren en afwerken met de rest van de erwtjes en de gebakken prosciutto.
Smakelijk.
Dit is een receptje uit Libelle Lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten