dinsdag 6 augustus 2013

Lotte met kerstomaatjes met een sausje van ansjovis en kappertjes.

de lotte in de frigo laten marineren



Vandaag maken we een gezond gerechtje met lotte of zeeduivel. Deze vis die zich gemakkelijk laat bereiden in de oven is wit van textuur en heeft een mooie vastheid!!

Voor 2 personen hebben we nodig een mooie portie lotte. Enkele ansjovisfilets, 3 eetlepels kappertjes, een hoeveelheid trio-trostomaatjes naar wens. Twee teentjes knoflook, het sap van 2 limoenen en een betere olijfolie. Peper om af te kruiden.

De lotte leggen we in een vuurvaste schotel. We snijden de look in blokjes, de ansjovisfilets in stukjes en de tomaatjes in twee.

We doen de kappertjes, de ansjovis, de look, de tomaatjes, het limoensap en een flinke geut olijfolie in een kom. Afkruiden met peper en alles goed mengen!! Dit gieten we over de lotte en laten alles een mooie tijd marineren in de frigo.

In een voorverwarmde oven van 180°C laten we daarna de vis garen gedurende een 30 tal minuten.
Heb hierbij geprakte broccoli geserveerd!! Broccoli koken, afgieten en laten afkoelen. Daarna in een pan met olijfolie de broccoli prakken en afkruiden.

Dit is een receptje uit het boek van Pascale Naessens "Mijn Pure Keuken 2", maar met persoonlijke aanpassingen.

afgewerkt bordje.

Nog zin om meer visgerechten uit te proberen!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten