dinsdag 16 december 2014

Lotte met kruidenkorst, venkel, aubergine en kerstomaatjes.


Benodigdheden voor 2 personen

  1. 2 porties lotte 
  2. 1 venkel in plakjes gesneden 
  3. 1 aubergine in grove blokjes gesneden 
  4. 10 kerstomaatjes gehalveerd
  5. 1 brikje alpro soya room 
  6. 2 blaadjes limoenblad
  7. Koriander chili kruiden (bij Delhaize)
  8. Olijfolie
  9. 1 limoen in plakjesgesneden 
  10. 1 kl kurkuma
Voor de kruidenkorst 
  1. olijfolie 
  2. 1/2 botje fijn gesnipperde peterselie 
  3. 2 el 3 kruiden mosterd, kan ook met gewone mosterd
  4. handvol gehakte notenmengeling 
Hoe gaan we tewerk

Doe in een grote ovenschaal wat olijfolie. Leg hierin de lotte.
Meng de ingrediënten voor de kruidenkorst en bedek hiermee de lotte.
Doe de venkel, ďe aubergine en de kerstomaatjes in een mengschaal, kruid af met peper en zout, de kurkuma en de koriander chili kruiden. Meng alles goed onder elkaar.
Leg de groenten tussen de vis in de ovenschotel en giet er de alpro soya room bij. Leg er de partjes limoen bij en de limoen blaadjes. 

Zet in de voorverwarmde van 180° C gedurende een 40 tal minuten. Check of de vis gaar is.

Serveer en smakelijk. 

2 opmerkingen:

  1. Ben je recept aan het lezen, maar ken Lotte niet. Wat is dat?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wordt ook wel zeeduivel of staartvis genoemd. Is een hele vaste vis en kan dan ook heel goed in stoofpotjes worden klaar gemaakt.

      Verwijderen