maandag 1 september 2014

Gebakken tong met aubergines rolletjes in kerstomatensaus.




Benodigdheden:


  1. 1 aubergine
  2. 150 gr verse geitekaas
  3. 250 gr kerstomaatjes
  4. 1 ui, fijn gesneden
  5. 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  6. 1 cm gember, in blokjes gesneden
  7. olijfolie
  8. 1 blik tomaten
  9. peper en zout
  10. gemalen parmezaanse kaas
Werkwijze:




  • Was de aubergine en droog ze af. Snij met de mandoline in schijven van 1 cm.
  • Strijk ze in met zout en leg er enkele bladen keukenpapier op om het vocht te ontrekken. Na een kwartier neem je het zout met keukenpapier eraf
  • Zet een grill pan op het vuur en laat goed verwarmen. Strijk de aubergines in met olijfolie en grill ze langs beide kanten. Laat ze afkoelen.
  • Doe olijfolie in een sauteerpan en laat de ui, de knoflook en de gember garen. Doe er het blik tomaten bij en laat sudderen. Doe er de gewassen kerstomaatjes bij en laat ook sudderen. Kruid af met peper en zout. Laat eveneens afkoelen.
  • Snij de rol geitenkaas in 8 stukjes en beleg de aubergine sneden met een stukje geitekaas. Rol op en prik vast.
  • Doe de saus in een vuurvaste schotel en doe daarbij de rolletjes aubergine, en strooi er wat parmezaanse kaas over.
  • Verwarm de oven voor tot 180°C en zet de ovenschotel er gedurende 20 minuten in. 
  • Heb er gebakken tong bij geserveerd.

 
Bron: naar een idee van Hapjes princess, met eigen aanpassingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten