Vandaag er nog eens een bakdagje van gemaakt!!
Twee koekjestrommel vol, hoelang zal dat duren!!
Voor een 50-tal wafeltjes hebben we nodig:
- 450 gr bloem
- 240 gr fijne kristalsuiker
- 5 zakjes vanillesuiker
- 250 gr boter
- 5 eieren
- olie voor het wafelijzer
Meng de bloem met de suiker en de vanillesuiker. Smelt de boter en schenk ze bij het droge mengsel. Voeg één voor één de de eieren toe. Meng alles tot een homogeen massa.
Verhit het wafelijzer en kwast het in met de olie. Neem twee eetlepels wat beslag en leg twee hoopjes op elk wafelgedeelte.
Bak de wafeltjes goudbruin in ongeveer een 3,5 minuutjes.Laat ze afkoelen op een rooster. Deze wafeltjes kun je gerust 14 dagen bewaren in een goed afgesloten koekjestrommel.
Maar hier duurt dat niet zo lang!!!
Nog meer koekjes bakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten